Now Reading
Maxis Lancar Filem Beli-belah Raya Pertama Di Malaysia Guna Teknologi Untuk Sokong PKS Raya Nanti!

Maxis Lancar Filem Beli-belah Raya Pertama Di Malaysia Guna Teknologi Untuk Sokong PKS Raya Nanti!

Kempen ini juga dilancarkan dengan kerjasama Shopee untuk melancarkan kempen Raya bertumpu kepada pengusaha tempatan bagi membantu membuka ‘rezeki’ mereka.

Jangan lupa follow channel Telegram kami untuk berita dan cerita terkini yang baru dan menarik!


Sudah menjadi kebiasaan apabila tibanya musim Ramadan dan Raya, orang ramai akan berpusu-pusu mengeluarkan idea di mana mereka boleh menjana pendapatan lebih. Tak kiralah dengan cara apa jua sekalipun. Ada yang menjual makanan, pakaian, servis, dan sebagainya.

Asalkan, dapat extra income lebih-lebih lagi ketika pandemik melanda seperti sekarang.

Maxis lancar kempen Raya dengan kerjasama Shopee yang beri tumpuan kepada pengusahan mikro tempatan melalui kekuatan eDagang

Kempen dipacu filem perayaan Maxis, Raya Si Sakan, yang menggabungkan penceritaan dengan teknologi melalui iklan yang dapat dibeli, mengubah video khas menjadi katalog bagi pengusaha untuk mempromosikan dan menjual produk mereka.

Melalui filem beli-belah web dan TV Raya pertama di Malaysia, Maxis mengajak rakyat Malaysia untuk berbelanja dengan tujuan murni, dan pada masa yang sama memilih lebih dari 3,000 produk – dari fesyen, makanan, barang-barang Islam, hiasan dan barang-barang rumah, serta seni dan kraf.

“Musim Raya selalu dipersonifikasikan dengan tindakan murah hati dan berbelanja. Bersama Shopee, kami menggabungkan yang terbaik dari kedua tradisi, menggunakan filem Raya yang dapat dibeli untuk mengubah belanja menjadi tindakan memberi! Dengan menyatukan penjual dan pembeli di ruang digital ini, kami mendorong rakyat untuk menyokong perniagaan tempatan, sambil memberi pendedahan mengenai produk mereka. Sebagai penghormatan kepada semangat keusahawanan dan sumbangan mereka terhadap ekonomi kita, kami ingin meletakkan teknologi terbaik di tangan mereka untuk membolehkan mereka Terus Menerajui,” kata Tai Kam Leong, Ketua Jenama dan Pemasaran, Maxis.

“Kami melihat perkongsian ini sebagai inisiatif yang menarik untuk menjadikan akses e-dagang inklusif dan bermanfaat bagi semua rakyat Malaysia. Ketika kita meluaskan tujuan pengunaan teknologi untuk memperkasakan komuniti, usaha bersama ini akan membantu pengusaha tempatan, khususnya pengusaha B40 dengan memberi pendedahan dan penjualan. Di luar penjualan, inisiatif ini berusaha untuk memberi rezeki kepada pengusaha untuk bertahan pada masa yang mencuba ini. Kami berbesar hati menjadi sebahagian daripada kolaborasi ini dan kami mengharapkan banyak lagi inisiatif yang lebih besar yang dapat memberi manfaat kepada negara bersama-sama dengan Maxis,” kata Kenneth Soh, Ketua Shopee Mall Malaysia.

Memperkasakan PKS secara digital

Maxis telah lama menyokong komuniti PKS dan mikro-PKS. Baru-baru ini, Maxis melancarkan eKelas Usahawan, program pemasaran digital berstruktur untuk memberi peluang kepada usahawan wanita dari masyarakat luar bandar mengembangkan kehadiran digital dengan lebih kuat. Program ini merangkumi rangkaian bengkel pemasaran digital secara percuma, dengan pendekatan praktikal untuk melengkapkan mereka dengan alat dan kemahiran digital untuk membantu mereka mengembangkan perniagaan masing-masing dan memperluas peluang pendapatan mereka.

Sementara itu, sebagai Penyedia Penyelesaian Teknologi (PPT) oleh Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) di bawah Geran Digitalisasi SME, Maxis memungkinkan PKS yang memohon geran melalui Maxis untuk memilih dari rangkaian penyambungan dan penyelesaian digital yang paling luas untuk mempercepat aspirasi digital. PKS akan mendapat keuntungan dari satu titik sentuh Maxis untuk pengalaman onboarding digital lengkap yang tersedia di salah satu rangkaian runcit terluas di seluruh negara. PKS juga akan mempunyai akses ke Skuad Bantuan khusus untuk membantu mereka mencari penyelesaian yang tepat untuk perniagaan mereka. Banyak lagi aktiviti untuk membantu PKS memanfaatkan Geran akan dilancarkan dalam beberapa bulan akan datang.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen dan filem Raya Maxis, sila lawati website ini.


Kongsikan cerita menarik dan terkini bersama kami di media sosial TRP: FacebookTwitter, and Instagram.

Get more stories like this to your inbox by signing up for our newsletter.

© 2024 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd