Now Reading
Ruang by KLIA Ekspres: Siri Podcast Terbaru Oleh ERL Sempena Ramadan & Raya

Ruang by KLIA Ekspres: Siri Podcast Terbaru Oleh ERL Sempena Ramadan & Raya

Siaran podcast Ruang by KLIA Ekspres telah disiarkan di laman YouTube rasmi KLIA Ekspres setiap Sabtu bermula 23 Mac 2024 pada jam 5PM.

Jangan lupa follow channel Telegram TRPbm untuk ketahui updates semasa & relevan!


Express Rail Link Sdn Bhd (ERL), pengendali perkhidmatan KLIA Ekspres dan KLIA Transit menampilkan kelainan untuk kempen Raya tahun ini dengan menerbitkan siri podcast Ruang by KLIA Ekspres.

Siri podcast empat episod ini dihoskan oleh Haidar Hasanudin dan Adrea Abdullah.

Walaupun pertama kali digandingkan, Haidar dan Adrea diberi kepercayaan sebagai hos rancangan podcast ini kerana keserasian mereka membincangkan isu-isu semasa bertemakan Ramadan Raya.


Ruang by KLIA Ekspres

Pelakon, model dan hos TV yang sedang meningkat naik, Haidar, yang popular menerusi drama televisyen Layang-layang Perkahwinan, memberitahu, “Saya sangat teruja apabila ditawarkan untuk menjadi salah satu hos bagi siri podcast Ruang by KLIA Ekspres.

“Ini merupakan peluang yang sangat dinantikan kerana saya sangat merindui untuk mengacara podcast. Ini juga merupakan hadiah kepada peminat yang kerap kali bertanyakan bila saya akan kembali untuk berpodcast. Harapan saya podcast ini akan mendapat sambutan.”

“Bagi Adrea pula, peluang menjadi hos podcast memberikan ruang untuk saya meluahkan pendapat dan pengalaman dalam setiap topik yang dibincangkan.

“Saya memperolehi pengetahuan yang baharu dan tidak dinafikan, ia juga merupakan terapi minda untuk saya tanpa disedari,” kata Adrea yang memiliki lebih 20 tahun pengalaman dalam bidang lakonan dan juga seorang pempengaruh. 


Medium Berkomunikasi

Mengulas lanjut, Noormah Mohd Noor selaku Ketua Pegawai Eksekutif ERL menjelaskan bahawa, “Untuk kempen Raya kami pada tahun ini, ERL meneroka sesuatu yang belum pernah dilakukan oleh mana-mana pengendali perkhidmatan keretapi iaitu menerbitkan siri podcast sendiri.

“Podcast merupakan salah satu medium untuk kami berkomunikasi secara santai dengan pelanggan dan kami berharap podcast ini akan mendapat sambutan di kalangan pelanggan.” 

Untuk info, siaran podcast Ruang by KLIA Ekspres telah disiarkan di laman YouTube rasmi KLIA Ekspres setiap Sabtu bermula 23 Mac 2024 pada jam 5PM.


Kongsi cerita viral & terkini bersama kami di media sosial TRPbm: FacebookTwitterThreads dan Instagram.

Get more stories like this to your inbox by signing up for our newsletter.

© 2024 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd