Now Reading
[Video] AEON Malaysia Buat ‘Fashion Show’ Dalam Gerabak MRT Bergerak. Kreatif!

[Video] AEON Malaysia Buat ‘Fashion Show’ Dalam Gerabak MRT Bergerak. Kreatif!

AEON Retail Malaysia menyewa gerabak MRT untuk mengadakan AEON Fashion Preview 2022.

Farahin Fadzil
AEON Fashion Preview dalam gerabak MRT

Jangan lupa follow channel Telegram TRPbm untuk updates terkini, relevan dan menarik!


Siapa pernah pergi pertunjukan fesyen?

Kalau anda perasan, kebanyakan pertunjukan fesyen dilakukan di pusat beli-belah atau lokasi tertutup dan mempunyai pentas peragaan yang menjadi laluan para model menggayakan busana dari pereka fesyen.

Antara pertunjukan fesyen yang popular di Malaysia adalah Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) yang diadakan sejak tahun 2013.

AEON anjur pertunjukan fesyen dalam gerabak MRT

Untuk menjadikannya sesuatu yang lain daripada kebiasaan, AEON Retail Malaysia menganjurkan pertunjukan fesyen dengan menggunakan gerabak MRT sebagai pentas peragaan mereka.

Menerusi perkongsian video di akaun TikTok rasmi milik AEON (AEON Retail Malaysia), syarikat ini dilihat menyewa satu gerabak MRT untuk mengadakan AEON Fashion Preview 2022.

Gerabak MRT yang bergerak itu dipenuhi dengan para jemputan media di barisan tempat duduk manakala beberapa model tempatan berjalan di laluan tengah sambil menggayakan pakaian dari AEON.

https://www.tiktok.com/@aeonretailmalaysia/video/7115002120750910747?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6967153737346041346

Orang ramai kagum dengan kreativiti AEON

Kebanyakan orang ramai yang melihat video ini memuji kreativiti pihak AEON yang menjadikan MRT sebagai platform pertunjukan fesyen mereka.

Bagus juga kan? Alang-alang itu boleh menggalakkan masyarakat menggunakan pengangkutan awam.

Pasa masa yang sama, ada juga yang tertanya-tanya bagaimana para model menyeimbangkan badan mereka di dalam MRT yang bergerak. Hebat juga model tempatan kita kan?

Mungkin selepas ini kena mula berpakaian cantik sewaktu menaiki pengangkutan awam. Mana tahu tiba-tiba ada orang ajak jadi model pertunjukan fesyen dalam tren.

BACA JUGA: [Watch] Malaysian Model Vanizha Vasanthanathan Catwalks Down Milan Fashion Week


Kongsi cerita menarik dan terkini bersama kami di media sosial TRPbm: FacebookTwitter, dan Instagram.

© 2021 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd