Now Reading
Nak ‘Vibes’ Ruang Kerja Baru? Jom Tengok Senarai Barangan Dari Shopee Untuk Setup WFH

Nak ‘Vibes’ Ruang Kerja Baru? Jom Tengok Senarai Barangan Dari Shopee Untuk Setup WFH

Tengok ruang kerja cantik dan estetik macam ini barulah semangat nak jadi lebih produktif.

Siti Murni

Jangan lupa follow channel Telegram TRPbm untuk updates terkini, relevan dan menarik!


WFH sememangnya memberikan kebebasan buat pekerja untuk menjadi lebih kreatif dan berfikiran di luar kotak. Tapi kadang-kadang tu datang juga rasa lepu dan tidak bersemangat.

Mungkin sebab bekerja seorang diri di rumah.

Sumber: BBC

Kalau ada virtual meeting dan kena buka kamera, mulalah menggelabah sebab tak ada corner yang kemas. Takkan nak berlatarbelakangkan baju-baju.

WORRY NO MORE!

Seorang pengguna Twitter (zalyazahari) telah berkongsi beberapa barangan yang boleh anda dapatkan menerusi Shopee untuk memberi ‘nafas baru’ di ruang bekerja/belajar anda. Siap ada link terus untuk produk berkenaan.

Barulah ada mood nak jadi lebih produktif!

1. Desktop Stand.

2. Mouse Pad.

3. Tumbuh-tumbuhan untuk ‘menaikkan’ seri.

4. Lampu.

5. Meja.

6. Kerusi.

7. Tempat letak pen dan beberapa aksesori lain.

Harga untuk barangan di atas pun mampu milik sahaja. Tak perlu mahal-mahal untuk setup WFH yang cantik dan estetik pun. Ikut bajet sendiri dan kalau boleh, tolak tepi bajet yang akan digunakan untuk membeli barangan dekorasi ruang kerja ini.

Baru tak over-spend!


Kongsi cerita menarik dan terkini bersama kami di media sosial TRPbm: FacebookTwitter, dan Instagram.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 + 18 =

© 2021 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd