Now Reading
[Video] Naim Fadhli Ajar Jadikan Peranti Android Sebagai Webcam. Eh, Style!

[Video] Naim Fadhli Ajar Jadikan Peranti Android Sebagai Webcam. Eh, Style!

Tapi part yang last tu… mungkin kena try sendiri.

Siti Murni

Jangan lupa follow channel Telegram TRPBM untuk updates terkini yang relevan dan menarik!


Huawei kena ‘banned’ di Amerika Syarikat?

Mungkin ramai yang dah tahu bahawa pada tahun 2019, syarikat teknologi Amerika Syarikat iaitu Google telah mengumumkan penggantungan perkhidmatannya untuk syarikat China iaitu Huawei.

Kerajaan Amerika di bawah pimpinan Donald Trump meletakkan Huawei Technologies Co Ltd dalam senarai hitam sekali gus menyukarkan syarikat itu untuk beroperasi dengan pihak di Amerika Syarikat (AS).

Tapi untuk peranti sedia ada, korang masih boleh akses Google seperti biasa.

Naim Fadhli ajar cara jadikan peranti Android kepada webcam.

How?

Kenal Naim Fadhli?

Jejaka muda ini merupakan seorang ‘influencer’ yang dikenali ramai melalui video-video review yang dimuat naik olehnya di YouTube dan Facebook.

Bermula setahun yang lalu, dia mula bergiat aktif dalam menyajikan konten-konten yang menarik perhatian warganet.

Dan paling best sekali, untuk korang yang gilakan kenderaan klasik atau benda-benda yang old-skool, memang wajib subscribe channel YouTube Naim Fadhli ni.

Gajet pun banyak juga.

Moving on…

Video terbaharu Naim Fadhli ni pasal peranti Android yang dijadikan sebagai webcam sebab dia kata dia tak nak keluarkan duit untuk beli webcam baru.

Membazir katanya.

Jadi, dia berikan solusi untuk orang ramai juga boleh cuba buat di rumah. Jimat sikit duit.

Tapi tengah-tengah buat tutorial/review ni, dia pergi beli kedai pula katanya rokok habis pulak.

Senang je kan?

Kalau dah kreatif tu, apa pun boleh jadi. Jadi kalau nak berjimat duit lagi-lagi waktu PKP yang tak menentu ni, boleh banyakkan explore lagi cara DIY yang jauh lebih menjimatkan.

Yang last tu pun, untuk perokok di luar sana boleh cuba scan sendiri kalau nak tahu apa yang ada pada kotak rokok yang Naim bagitahu tadi.

Curious juga nak tahu. Hmmm…

Kongsikan cerita menarik dan terkini bersama kami di media sosial TRPBM: FacebookTwitter, dan Instagram.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 3 =

© 2021 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd