Now Reading
AirAsia Sedia Sambut Penumpang Pada Hari Malaysia. Wohoo!

AirAsia Sedia Sambut Penumpang Pada Hari Malaysia. Wohoo!

Langkawi, here we come!

Jangan lupa follow channel Telegram TRPBM untuk updates terkini yang relevan dan menarik!


Nikmati pengalaman perjalanan dengan tahap keselamatan tertinggi sebelum dan semasa penerbangan.

AirAsia menyambut baik pengumuman kerajaan untuk membuka sektor pelancongan domestik di beberapa destinasi bermula dengan gelembung perjalanan Langkawi mulai 16 September 2021.

Para pelancong yang memenuhi syarat yang ditetapkan kini boleh mula merancang perjalanan mereka.

Pengumuman ini tentunya amat dinanti-nantikan oleh rakyat Malaysia dan akan menjadi pemangkin untuk penyambungan semula perjalanan domestik dan antarabangsa dalam masa terdekat berikutan keadaan yang bertambah baik dan kadar pemvaksinan yang semakin tinggi.

Riad Asmat, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia berkata, “Rakyat Malaysia sudah tidak sabar untuk kembali melancong dan Langkawi adalah salah satu destinasi domestik paling popular yang terkenal dengan kemudahan bertaraf dunia, pantai yang bersih, suasana yang mesra keluarga dan juadah tempatan.

Riad Asmat, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia
Kredit: Berita Harian

“Keputusan kerajaan untuk memulakan gelembung perjalanan ini adalah petanda baik untuk pemulihan industri pelancongan secara keseluruhannya di Langkawi, dan  kami berharap dapat terus bekerjasama dengan kerajaan, Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) dan Tourism Malaysia, untuk menyokong pemulihan sektor pelancongan.

“Kami sedang berusaha untuk menawarkan beberapa kempen menarik untuk memulihkan sektor pelancongan di Langkawi yang akan diumumkan tidak lama lagi. Muat turun airasia Super App hari ini supaya anda tidak terlepas tawaran yang menarik untuk Langkawi,” jelasnya.

Kredit: AirAsia/MalayMail

Mereka juga telah membuat persediaan rapi untuk kembali terbang, dan ingin menjemput para tetamu untuk menikmati pengalaman perjalanan yang lebih meyakinkan dan selamat bersama AirAsia. Keselamatan merupakan keutamaan AirAsia di samping sentiasa berusaha memastikan perjalanan yang lancar bagi semua tetamu.

Di AirAsia, Riad menjelaskan bahawa mereka komited untuk melaksanakan semua protokol kesihatan dan kebersihan yang ketat untuk sepanjang perjalanan, termasuk di kawasan terminal sebelum dan selepas penerbangan, di laluan rayap dan kargo serta semasa penerbangan. Selain itu, AirAsia telah mempertingkatkan prosedur dan inovasi yang lebih baik untuk menawarkan pengalaman perjalanan yang lebih baik.

Penerbangan merupakan kaedah pengangkutan yang paling selamat, bukan hanya kerana langkah keselamatan menyeluruh yang kami laksanakan, tetapi ciri-ciri pesawat seperti sistem penapisan udara di dalam kabin dengan peredaran udara dari atas ke bawah menghindari risiko jangkitan semasa dalam penerbangan. Kajian yang dilakukan oleh agensi penerbangan antarabangsa juga telah membuktikan bahawa risiko jangkitan di dalam penerbangan adalah hampir sifar.

Riad Asmat, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia.

AirAsia Group kini bersedia untuk kembali terbang dengan dibarisi kakitangan hadapan yang telah divaksin sepenuhnya serta langkah-langkah keselamatan tanpa sentuhan dan kebersihan yang tertinggi, sempena pembukaan perjalanan udara dalam waktu terdekat.

Untuk maklumat lanjut, klik di sini.


Kongsikan cerita menarik dan terkini bersama kami di media sosial TRPBM: FacebookTwitter, dan Instagram.

Get more stories like this to your inbox by signing up for our newsletter.

© 2021 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd