Now Reading
Hampir Cecah 500K Followers Di TikTok, Chef Ini Beri Tutorial Masakan Thai. Meleleh!

Hampir Cecah 500K Followers Di TikTok, Chef Ini Beri Tutorial Masakan Thai. Meleleh!

Senang dan simple je cara masakan thai ni rupanya.

Siti Murni

Jangan lupa follow channel Telegram kami untuk berita dan cerita terkini yang baru dan menarik!


Pada bulan Ramadan ni memang tak dinafikan, susah betul nak fikir menu untuk berbuka puasa dan sahur. Kadang-kadang tu terpaksa scroll media sosial untuk ambil ‘ilham’ nak masak atau beli apa.

Tapi tak usah risau lagi sebab konten-konten yang disajikan di media sosial zaman sekarang serba sedikit banyak membantu. Contohnya, konten tutorial masakan yang paling digemari ramai. Masaklah jenis menu apa sekalipun, pasti dapat sambutan.

Sebagai contoh, seorang lelaki ini yang merupakan tukang masak sebuah restoran masakan Thai turut memberikan tutorial untuk masak menu-menu yang pernah diminta oleh pengikutnya.

Akaun TikTok @rnifar095 raih hampir 500K pengikut

Di bawah merupakan antara menu-menu famous bersama tutorial:

  1. Lala Phad Ka Pao
@rnifar095

ตอบกลับ @pijatpapadom_ Resepi LALA padkapaw paduuuuuuuu#foryou #malaysia #fyp #viral

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

2. Telur Bungkus

@rnifar095

คำตอบสำหรับ @ridhzwannizar Resepi Telur bungkus Ala Thai.. Video penuh Dalam YouTube #foryou #malaysia #fyp #viral

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

3. Sup Ekor / Tulang

@rnifar095

คำตอบสำหรับ @damahumlamka Resepi Sup Tulang Ala thai..Resepi penuh Ada dalam YouTube saya #foryou #malaysia #fyp #viral

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

4. Nasi Goreng Ikan Masin

@rnifar095

ตอบกลับ @31211953393 #Nasigorengikanmasin #foryou #malaysia #fyp #viral

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

5. Nasi Goreng Pattaya

@rnifar095

คำตอบสำหรับ @liyathebananos #Resepinasigorengpataya#selamatmencuba#foryou #malaysia #fyp

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

6. Nasi Goreng Tomyam

@rnifar095

คำตอบสำหรับ @atengnzya Resepi Nasi goreng Tomyam Berapiiii#foryou #malaysia #fyp #viral

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

7. Ayam Goreng Kunyit

@rnifar095

คำตอบสำหรับ @shazrilnadri resepi Ayam goreng kunyit Kawww#foryou #malaysia #fyp #viral

♬ เสียงต้นฉบับ – Sarifah Daraman

Banyak lagi resepi lain yang boleh korang tengok melalui akaun TikTok @rnifar095 ni. Kalau rasa macam tak ada idea nak makan atau masak apa hari-hari, boleh refer sini je.

Mudah dimasak, sedap pula tu.

Kredit GIF: Giphy

Kongsi pendapat anda bersama kami di media sosial TRPBM: Facebook, Twitter dan Instagram.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 2 =

© 2021 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd