Now Reading
Hari Wanita Sedunia 2024: Burger King Kolaborasi Dengan WAO, Edar 200 Set Burger Percuma

Hari Wanita Sedunia 2024: Burger King Kolaborasi Dengan WAO, Edar 200 Set Burger Percuma

Kempen ini dikenali sebagai ‘Kempen Burger Queen’.

Jangan lupa follow channel Telegram TRPbm untuk ketahui updates semasa & relevan!


Selaras dengan Hari Wanita Antarabangsa, Burger King bekerjasama dengan Pertubuhan Bantuan Wanita (WAO) untuk mengedarkan 200 set burger buat pekerja sosial.

Kempen Burger Queen bertujuan meraikan dan meningkatkan kedua-dua wanita dan pekerja sosial, serta sumbangan mereka kepada masyarakat. Set hidangan yang bakal diedarkan terdiri daripada burger Chick’n Crisp™, dan minuman dan kentang goreng.

Oleh yang demikian, bagi menyebarkan kegembiraan kepada semua wanita Malaysia, Burger King bakal menawarkan promosi buat kaum hawa esok, (8 Mac).

Setiap set hidangan yang dibeli oleh para wanita di cawangan Burger King akan disertakan dengan aiskrim perisa Salted Caramel atau Vanila secara PERCUMA dengan mana-mana pembelian set hidangan bernilai melebihi RM10.

Sumber: Burger King

Tapi esok je tau. Jadi, jangan terlepas pula.


Burger King Beri Sumbangan Kepada WAO Menerusi Program WePledge: Step Up

Umum sedia maklum, sehingga hari ini kerja sosial tidak dikawal dan tidak diiktiraf sebagai profesion oleh undang-undang di Malaysia. Meskipun penggubalan Rang Undang-undang Profesion Kerja Sosial bermula pada 2010, ia masih belum dibentangkan di Parlimen.

Mengambil kira perkara ini, Burger King membuat sumbangan wang tunai kepada WAO melalui program WePledge: Step Up, seterusnya menyokong misi untuk memperkasa dan memperjuangkan hak wanita di Malaysia.

Dalam bekerjasama dengan WAO, Burger King juga berhasrat membantu mereka mencapai misi untuk menamatkan keganasan terhadap wanita dan kanak-kanak perempuan sambil menekankan kepentingan sokongan pekerja sosial yang diberikan kepada wanita dan kanak-kanak terselamat daripada keganasan di Malaysia.

“Kempen Burger Queen mencerminkan kepercayaan kami terhadap kepentingan menyokong dan menaikkan semangat wira sistem sokongan komuniti yang tidak didendang.

“Dalam mengedarkan set makanan ini, kami ingin menghantar mesej solidariti kepada penerima mereka, yang mengatakan, ‘We see you, and we salute your efforts’,” jelas Leong Huey Ying selaku Ketua Pemasaran Cosmo Restaurants Sdn. Bhd.


Kolaborasi Burger King & WAO

Burger King juga akan bekerjasama rapat dengan WAO untuk menganjurkan satu siri bengkel dalaman dalam usaha memupuk ruang kerja lebih saksama jantina. Berfungsi sebagai platform untuk pendidikan dan dialog, bengkel ini juga akan meningkatkan kesedaran di kalangan pekerja Burger King tentang isu-isu mempengaruhi wanita secara tidak seimbang sambil menyusun budaya akauntabiliti dan sokongan.

Melalui kerjasama mereka, Burger King dan WAO berhasrat memupuk masyarakat lebih saksama di mana semua individu, tanpa mengira jantina, berkumpul dan menyokong satu sama lain.

Bersama-sama, mereka berhasrat untuk membuat perubahan ketara dalam kehidupan wanita, menunjukkan semangat belas kasihan dan perpaduan yang mentakrifkan Hari Wanita Antarabangsa.

[Burger King Malaysia]


Kongsi cerita viral & terkini bersama kami di media sosial TRPbm: FacebookTwitterThreads dan Instagram.

Get more stories like this to your inbox by signing up for our newsletter.

© 2024 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd