Now Reading
[VIDEO] Meriah Satu Flat Bila Frontliners & Pihak JPAM Datang Berjoget Untuk Beri Semangat!

[VIDEO] Meriah Satu Flat Bila Frontliners & Pihak JPAM Datang Berjoget Untuk Beri Semangat!

Mula-mula nampak frontliners je, lepas tu tetiba masuk pula abang-abang JPAM. Wah, meriah sungguh!

Siti Murni

Jangan lupa follow channel Telegram TRPBM untuk updates terkini yang relevan dan menarik!


Pada waktu pandemik Covid-19 sedang melanda negara ini menyebabkan banyak pihak berdepan dengan situasi yang mencabar.

Malah, pelbagai jenis pengorbanan yang dilakukan oleh sesetengah pihak bagi mengekang penularan pandemik Covid-19 ini, lebih-lebih lagi petugas barisan hadapan.

Tidak dapat dinafikan – keresahan, kesedihan dan ketidaktentuan, pastinya ditafsirkan secara berbeza bagi setiap individu kerana masing-masing ada dugaan dan tanggungjawab tersendiri yang perlu dihadapi.

Tapi semua itu tak akan selamanya, okay? Hold on tight! 🙂

Frontliners cuba hiburkan hati penduduk flat. Comelnya!

Baru-baru ini telah tular di mana satu video menunjukkan petugas barisan hadapan dilihat bekerjasama untuk menghiburkan hati penduduk di sebuah flat di Bandar Baru Bangi.

Walaupun berpakaian penuh PPE, mereka masih bersemangat berjoget dan melompat-lompat demi untuk menghiburkan penduduk di situ.

Video tersebut telah dimuat naik di aplikasi TikTok dan berjaya meraih 1.4M tontotan setakat ini.

@suceng05

Dorang pon bosan cucuk hidung ribuan org😂##pkpd##pkpdilanjutkan

♬ Dj bara bere papa liat mama muda – DJ Mbon Mbon
@suceng05

Balas kepada @noranita28 Macm ni la cra dorang hibur diri sndri n ktorang yg duk dlm hostel ni🥺 ##pkpd ##pkpdilanjutkan

♬ bunyi asal – SuciLes

Lepas frontliners, Jabatan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) pula ambil turn.

@suceng05

Kalau smlm frontliner, skrg abang jpam pulak nak tumpang lalu bara bere😜🤣##pkpd##pkpdilanjutkan##hotfm976_ ##jpam ##bandarbarubangi

♬ Dj bara bere papa liat mama muda – DJ Mbon Mbon

Wah, sporting habis diorang semua ni. Melompat, bersorak, berjoget sampai terhibur semua orang.

Netizen sebak, happy dan terharu

Salute kepada petugas barisan hadapan!


Kongsikan cerita menarik dan terkini bersama kami di media sosial TRPBM: FacebookTwitter, dan Instagram.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 4 =

© 2021 The Rakyat Post. All Rights Reserved. Owned by 3rd Wave Media Sdn Bhd